GÅRDSBUTIKEN

Här kan ni handla närproducerat kött, chark och delikatesser, och så mycket mer!

Vi har samlat gårdens produkter tillsammans med ett noga utvalt sortiment från andra producenter och mathantverkare runt omkring. Från gården har vi nötkött och lammkött, och våra populära korvar förstås. Från gårdar runt omkring kommer bland annat griskött, kyckling, ägg, grönsaker, mejerivaror, nybakat bröd, honung, skafferivaror och mycket mer. De flesta produkter vi säljer produceras i Uppland, men några kommer lite längre bortifrån. Vi säljer bara sådant som vi själva tycker om, och många av våra leverantörer känner vi personligen!

Köttdisk

I vår köttdisk hittar ni fina detaljer av färskt närproducerat kött. Utbudet varierar, vi har olika köttslag olika veckor, beroende på vad vi slaktat just då. Köttet vi säljer slaktas, styckas och vacuumpacketeras på ett småskaligt slakteri i Roslagen. Gårdens gräsbeteskött av nöt återkommer på ett rullande schema cirka en gång i månaden, däremellan varvar vi med fläsk från Sandby Gård, kyckling från Hagby Fågel, och under säsong även lammkött från gården. I våra frysdiskar hittar ni varje vecka ett varierande utbud av olika köttslag. Vår duktiga personal hjälper dig gärna att hitta rätt köttbit i disken!


Träffa gårdens djur

Utanför gårdsbutiken kan man träffa några av gårdens djur. Våra kaninerna bor här i ett eget hägn, och en liten flock med hönor finns i hönsgården bredvid. När vädret tillåter håller vi även några av våra får och lamm ute i rasthagen. Katten Trassel kommer också förbi då och då, och kelar gärna med våra kunder.

Tänk på att hålla god handhygien om ni hälsar på djuren. Handtvätt/handsprit både före och efter djurkontakt.

Våra kor kan man endast träffa vid de tillfällen vi bjuder in till Öppen Gård. Information om detta läggs upp på hemsidan.

Alla besökare är varmt välkomna till gårdsbutiken, och vi är måna om att ni ska trivas och få en fin upplevelse hos oss! Men vi ber er också tänka på att vår gård är vår arbetsplats, här rullar stora maskiner och traktorer. Våra djurstallar är tyvärr inte öppna för allmänheten. Vi har smittskyddsregler som vi måste förhålla oss till. Vänligen visa hänsyn!

Varmt välkomna att besöka vår gårdsbutik!

För öppettider se förstasidan!