VÅR VISION

Gårdsbutiken samlar närproducerat under samma tak

Vår drivkraft är utan tvekan kärleken till djuren, och till jorden vi brukar. Allting hänger samman i ett kretslopp, och vi jobbar utifrån vår gårds förutsättningar. Vi tror på att närproducerat, och en mer småskalig livsmedelsproduktion, är det som är hållbart för framtiden. 

Kärleken till djuren och till jorden vi brukar

I gårdsbutiken ska man kunna handla både gårdens produkter, och andra närproducerade varor under samma tak. Vi värnar om mathantverk, kvalitet, småskalighet och närproducerat. 

Den här ryggbiffen, som jag visar upp på bilden, kommer från en stut som vuxit upp hos oss här på gården. Faktum är att jag till och med hjälpte honom till världen, med mina bara händer. Det var ett litet äventyr i sig, men en självklarhet att jag finns där och tar hand om våra djur. Hela vägen ända sedan födseln, har jag skött om och månat om honom, precis som med alla andra djur vi har här på gården. Två säsonger har han gått på bete, och i gengäld vårdat vårt vackra kulturlandskap och den biologiska mångfalden. Första sommaren och hösten betade han vid sidan av sin mamma, med fri tillgång på hennes mjölk. På vintern har han ätit konserverat gräs, som vi omsorgsfullt skördat på våra åkrar. Gödseln han lämnat, har vi spridit ut på åkrarna, och allting har slutits i ett kretslopp. För oss är det här det bästa köttet vi kan äta, och det känns väldigt fint att få sälja det till våra kunder. Ett kött som vi följt hela vägen från jord till bord, och känner en stolthet över!

kött som känns extra bra i magen!